• Početna>
  • Vesti>

Radović: Policija dobila odluku o produženju mera, zabrana kretanja i dalje od 21 do 5h, maske obavezne…

Kosovska policija je dobila odluku kosovske Vlade o produženju mera, u cilju kontrole i sprečavanja širenja korona virusa u četiri opštine na severu Kosova, a koje podrazumevaju ograničenje kretanja od 21:00 do 05:00, obavezu poštovanja propisane samoizolacije, obavezno nošenje zaštitne opreme i zabranu okupljanja u grupami, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice portparol kosovske policije za Region Sever Branislav Radović.

„Ta odluka je stigla na vreme. Dobili smo imejl kojim se odobrava produženje, znači iste mere ostaju na snazi“ rekao je Radović.

Odluku o uvođenju posebnih mera usled porasta broja zaraženih koronavirusom, kosovska Vlada je donela 8. jula, i prvobitno je važila za period od 14 dana. Ovog puta, odluka nije konkretno oročena, pa će biti na snazi, kako Radović kaže „do sledeće naredbe“.

Operativni plan po kojem policija funkcioniše tokom trajanja vanrednih mera, podrazumeva pojačanu pažnju i nadzor građanstva u sprovođenju važećih mera (nošenje maske, poštovanje obaveze samoizolacije, poštovanje zabrane okupljanja, poštovanje zabrane kretanja u periodu od 21 do 5h itd), ali i  novo radno vreme, po kojem policijski službenici umesto osam, rade 12 sati dnevno.

Vest o produženju mera u borbi protiv koronavirusa, danas je ranije, na konferenciji za medije Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, izneo vršilac dužnosti gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Aleksandar Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Screenshot, You tube – kanal Kosovo Online

Comments

Pročitaj još