Juče je Srbija pretekla Nemačku po broju testiranih

Premijerka Ana Brnabić pošela je obraćanje na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba i iznela podatke o trenutnoj situaciji u Srbiji svuda gde je vanredna situacija.

U više od 30 gradova i opština na snazi je vanredna situacija. Juče je Srbija pretekla Nemačku po broju testiranih, a očekuje se da da narednih dana počne da opada broj zaraženih.  

U svim bolnicama su pune jedinice intenzivne nege, rekao je zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković, ukazujući da su u bolnicama uglavnom ozbiljniji slučajevi.

U Nišu je kaže dve trećine pacijenata u teškom stanju.

Objašnjava da je bolest sistemskog karaktera i da deluje na koagulacioni sistem i da dolazi do popuštanja jetre i bubrega, ali da je i dalje nepoznanica kompleksan klinički izgled.

U Kliničkom centru Vojvodine od kovida 19 leči se 300 pacijenata, a Kragujevac svakodnevno beleži dvocifren broj novoobolelih.

U Pčinjskom okrugu je 38 novoobolelih. Raste broj obolelih i u Rasinskom okrugu. Iz Čačka se deo obolelih prebacuje se za Beograd kako bi se rasteretili kapaciteti bolnice u koju stiže najviše pacijenata iz Ivanjice.

U KBC “Zemun”, juče je iz regionalnih centara stiglo 10 pacijenata i trenutno se u toj kovid bolnici nalazi 356 obolelih, od kojih je 40 na intenzivnoj nezi.

Ošekuje se da najnovije podatke o novoobolelim na konferenciji za novinare iznesu ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor KBC “Zemun” Dragoš Stojanović.

Izvor RKM,RTS

Comments

Pročitaj još