• Početna>
  • Vesti>

Vuk Jeremić je bio glavni izvršilac i utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je Vuk Jeremić danas zasluženo čovek kojem Albanci na KiM zahvaljuju i dive se kao jednom od utemeljivača samoproglašene kosovske državnosti, a iz istog razloga je opravdano prezren gde god se govori srpskim jezikom.

“Deset godina je proteklo od sulude inicijative režima Borisa Tadića da se pitanje samoproglašene nezavisnosti Kosova iznese pred Međunarodni sud pravde, gde su u tom trenutku većinu činile sudije iz država koje priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, i u skladu sa tim jedine moguće odluke tog suda.

Vuk Jeremić je bio glavni izvršilac te operacije koja je okončana međunarodnom afirmacijom samoproglašenog Kosova, i do danas je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde najčvršći i najčešće korišćen pravni argument Prištine”.

“Jeremić je doslovno heroj albanskih separatista, jer nijedan pojedinac među njima nije učinio toliko za državotvornu ideju albanskih separatista koliko je učinio Jeremić, a da stvar bude gora spisak njegovih zasluga se tu ne završava” istakao je Djurić.

“Naime, Jeremić je kao ministar spoljnih poslova Srbije bio formacijski odgovoran za štetne sporazume potpisane sa Prištinom, jer njegova desna ruka Borko Stefanović je vodio te pregovore, kao što je bio odgovoran i za izmeštanje pregovora o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije”.

Marko Djurić navodi da je “poražavajuće to što je neko, ko se izdaje za srpskog političara, učinio za samoproglašeno Kosovo više i od samog Bila Klintona i čitavog glavnog štaba UČK, ali to je lekcija iz koje ćemo kao politički kolektiv morati da izvučemo nauk za budućnost, kako nam se takve štetočine na vlasti nikade više ne bi dogodile”.

Comments

Pročitaj još