• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Trebalo je da Tači podnese ostavku pre odlaska u Hag

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Hašim Tači trebalo da podnese ostavku i da je pogrešio što je na saslušanje u Hag otišao kao predsednik, prenosi Koha.

“Kao advokat krećem od pretpostavke nevinosti. Ali, kao političari, oni koji su pozvani u Hag, moraju odmah da podnesu ostavku. Čak je i predsednik Tači pogrešio što je otišao u Hag kao predsednik. To je štetilo i njegovom položaju i njemu lično, a OVK se tokom 1999. godine nije mogla povezati ni sa jednim zločinom, jer je tada bila demilitarizovana”, rekla je Osmani za Kljan Kosova.

On je dodala da nije dobro da se političari bave pravnim procenama.

“Nije dobro za nas koji obavljamo političke funkcije da dajemo pravne procene, jer činimo štetu”, rekla je Osmani u emisiji Rubikon.

Govoreći o dijalogu Osmani je izjavila da premijer Avdulah Hoti nema pregovaračke veštine i da ne bi smeo da eksperimentiše sa Kosovom i da je činjenica da predsednik Srbije Aleksandrar Vučićem ima veće iskustvo u pregovorima od Hotija.

“Opasno je eksperimentisati, ne možete reći da probamo. Problem je što je ispred njega predsednik države koji je bar jednu deceniju radio na tom polju i na dijalogu. Dok Hoti nije bio uključen ni u jedan proces izgradnje države, bilo da se radi i o pripremama za proglašenje nezavisnosti. Apsolutno nema iskustva u pregovaranju o Ahtisarijevom paketu, i on ne zna detalje o učinjenim ustupcima u to vreme”, naglasila je Osmani.

Izvor: Koha,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još