• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM dve osobe preminule, još 31 slučaj zaraze koronavirusom


Dve osobe iz Zvečana preminule su proteklog vikenda od posledica KOVID 19, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije dr Aleksandar Antonijević, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u protekla 24 časa zabeležen je još 31 slučaj zaraze koronavirusom,od 60 poslatih uzoraka.

Od ukupnog broja novozaraženih, četvoro njih je iz Kosovske Mitrovice, devetoro ih je iz Zvečana, četvoro Iz Leposavića a dva pacijenata su iz Zubinog Potoka.

U opštinama južno od Ibra, registrovano je još 12 zaraženih. Po opštinama: Gračanica pet, Gnjilane tri i u Lipljanu i Prilužju po dva pacijenta. Na centralnom Kosovu, ukupno je registrovan 131 oboleli.

Prema Antonijevićevim rečima, čekaju se reultati za 45 retesta i još 15 uzoraka sumnjivih na koronavirus.

Ukupno je hospitalizovano 112 osoba. U KBC Kosovska Mitrovica smeštena su 102 pacijenta, u KC Niš četiri, KBC „Dragiša Mišović“ tri , KC Srbije jedan i i u KC Kragujevac dva pacijenta.

Ukupan broj zaraženih koronavirusom, od početka pandemije 12. marta do danas iznosi 631. Od toga 499 zaraženih registrovano je od 18. juna 2020. godine.

Od početka pandemije, u srpskim sredinam ana KiM testirana su ukupno 2882 pacijenta.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još