• Početna>
  • Vesti>

Tribina „Kosovo izvor srpske pravoslavne radosti i snage“u Domu kulture u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Kosovo izvor srpske pravoslavne radosti i snage“. Tribina će biti održana u Velikoj sali Doma kulture u nedelju 19. jula 2020. godine sa početkom u 18 časova.

Na tribini će govoriti protojerej-stavrofor dr Miloš M. Vesin iz Čikaga.

Tema koju dr Miloš M. Vesin obrađuje na svom predavanju obuhvata trajnu realnost i položaj Kosova u srpskom pravoslavnom identitetu i doživljaju sveta. On će odgovarati na pitanja na čemu se zasniva realni optimizam Kosova i kosovskog pitanja i u kakvim odnosima je takav pristup sa savremenim trenutkom, kao i gde je Kosovo u životu naše dijaspore. Pozivamo primaoce ove poruke da predavanje prate preko Fejsbuk stranice Doma kulture „Gračanica“ i da postavljaju pitanja našem cenjenom gostu.

Miloš M. Vesin je paroh južnočikaški i profesor na Bogoslovskom fakultetu Srpske pravoslavne crkve u Libertvilu. Završio je Karlovačku Bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Studije psihologije, studije muzike (odsek solo-pevanje i dirigovanje) i post-diplomske studije iz teologije završio je u Lucernu (Švajcarska). Doktorirao je psihologiju u Londonu. Predavač na mnogim crkvenim tribinama i univerzitetima širom Amerike, Kanade i Evrope.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije predavanje će biti održano bez prisustva publike. Biće prisutni organizatori i predstavnici medija, a ceo program naša publika moći će da prati uživo preko Fejsbuk stranice, a kasnije i preko jutjub kanala Doma kulture u Gračanici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još