• Početna>
  • Vesti>

Borelj: Od Beograda i Prištine očekujem duh kompromisa i pragmatizma

Šef diplomatije EU i glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Žosep Borelj kaže da od Beograda i Prištine očekuje da obnovljenom dijalogu u Briselu pristupe u duhu kompromisa i pragmatizma sa evropskom budućnošću.

“Predsednik Srbije i premijer Kosova su danas sa nama u Briselu na prvom fizičkom sastanku. Sastajući se drugi put za nedelju dana, dva lidera pokazuju svoju čvrstu posvećenost dijalogu kome posreduje EU”, poručio je Borelj.

Pred početak današnjih razgovora Beograda i Prištine u Briselu, Žosep Borelj naglašava da je zadovoljan činjenicom da se nakon četiri dana od video-konferencije održava i prvi fizički sastanak lidera Beograda i Prištine nakon “vrlo duge pauze” u dijalogu o normalizaciji odnosa.

“Očekujem danas konstruktivne razgovore o prvim elementima naših razgovora koji će doprineti sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije”, poručio je Borelj.

Šef diplomatije EU naglašava i svoje zadovoljstvo činjenicom da je EU ponovo preuzela kormilo procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još