• Početna>
  • Vesti>

Radno vreme službenika kosovske policije od danas 12 sati

Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj sastao se danas sa direktorima svih odeljenja i regionalnih policijskih uprava,i upoznao ih sa detaljima novog operativnog plana, po kome će policija postupati u narednom periodu, radi pravilnog sprovođenja mera i odluka kosovske vlade,  u cilju suzbijanja koronavirusa.

„Operativni plan predviđa preduzimanje svih policijskih radnji u cilju održavanja reda, bezbednosti i javnog zdravlja“ navodi se u saopštenju policije.

Prema novom operativnom planu, policijski službenici će raditi u smenama koje će umesto osam, trajati 12 sati  kako bi se obezbedilo veće prisustvo policije na terenu, što će im omogućiti da bude na ispomoći nadležnim isntitucijama i da efikasnije reaguju u slučaju  nepoštovanja  mera donetih radi suzbijanja pandemije.

„Kosovska policija ostaje posvećena izvršavanju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti i istovremeno poziva sve građane da poštuju i pridržavaju se smernica i mera, kako bismo zajedno sprečili širenje virusa“ navodi se u saopštenju.

Ovom sastanku, prethodio je susret direktora kosovske policije sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Agimom Veljiuom. Obojica su se složila da policija mora da se angažuje po pitanju efikasnog  sprovođenja mera. Veljiu je podržao odluku da se sa osmočasovnog, pređe na radno vreme u trajanju od 12h.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: bujanovacke

Comments

Pročitaj još