• Početna>
  • Vesti>

Hoti najavio strogu primenu mera na Kosovu, bez vanrednog stanja

Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio 12. jula u Prištini da će se vršiti strogo nadgledanje sprovođenja već postojećih mera koje je Vlada Kosova uvela u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Odborom za upravljanje situacijom tokom pandmije i Savetom za nacionalnu bezbednost Kosova rekao da su razmatrane dve opcije.

Jedna opcija je bila rigorozna primena već postojećih mera, a druga proglašenje vanrednog stanja, rekao je premijer Hoti uz navode da su se ipak odlučili za prvu opciju.

Prethodno je premijer Hoti 11. jula, nakon virtuelnog sastanka sa gradonačelnicima kosovskih opština, najavio mogućnost proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Premijer je istakao da se Kosovo nalazi u teškoj situaciji kada je u pitanju pandemija jer se u poslednje vreme beleži povećan broj inficiranih osoba.

“Biće kažnjeni svi oni koji ne poštuju odluke (Vlade Kosova) i neće se tolerisati nepoštovanje mera”, podvukao je kosovski premijer.

On je rekao i da su sve institucije u obavezi da obezbede dezinfekciona sredstva i ponovio da su zabranjena javna okupljanja i verski obredi.

Izvor: RSE

Comments

Pročitaj još