• Početna>
  • Vesti>

Koronavirusom zaraženo još 345 osoba, preminulo 12 pacijenata

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo još 12 pacijenata. Virus je registrovan kod još 345 osoba.

U poslednja 24 sata testirane su 7.032 osobe, a koronavirus je potvrđen kod njih 345.

Borbu sa kovidom 19 izgubilo je još 12 ljudi, a od početka epidemije preminule su 382 osobe.

Broj aktivnih slučajeva je 3.911, a na respiratorima je 139 pacijenata.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u Srbiji je 18.073, a ukupno je testirano 487.378‬ ljudi.

Pogoršava se situacija u Šapcu, gde raste broj obolelih. Prema poslednjim informacijama Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, broj pozitivnih na koronavirus na teritoriji tog okruga u odnosu na juče uvećan je za 107, od toga 78 novozaraženih je u Šapcu.

Trend trocifrenog broja obolelih nastavljen je u Vojvodini i tokom prethodna 24 sata registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19. Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu.

Strože mere od danas su na snazi i u Nišu. Prema odluci Gradskog kriznog štaba od danas se u Nišu primenjuje set mera za sprečavanje širenja epidemije koje se odnose na obaveznu upotrebu maski u zatvorenom prostoru i držanje distance od dva metra.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da podaci od prethodne noći ne ohrabruju, kao i da je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći samo u Beogradu bilo više od 3.000 pregleda. Poručio je da ti podaci pokazuju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv koronavirusa.

Najavio je da zbog popunjenosti kapaciteta od ponedeljka i Institut za reumatologiju postaje kovid bolnica.

Stupio je na snagu novi pravilnik za poslodavce i zaposlene sa preventivnim merama za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa.

U ustanovama socijalne zaštite zaraženo sedam korisnika i 32 zaposlena

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod sedam korisnika i 32 zaposlena.

Izvor: RTS

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još