• Početna>
  • Vesti>

EU: Sutra video konferencija Beograda i Prištine uz Borelja i Lajčaka

Dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU biće nastavljen sutra u Briselu u formi video konfrencije, najavila je Evropska služba za spoljne poslove, prenosi Tanjug.

”To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine, a nastaviće se fizičkim sastankom u Briselu 16. jula”, navode u toj službi.

U saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe navodi se da će domaćini video konfrencije u nedelju biti šef diplomatije EU Đuzep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Dodaje se da će se video putem u konferenciju iz Beograda uključiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine premijer Avdulah Hoti.

”Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borelj će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova”, navodi u saopštenju. 

Izjave i video sastanak će biti obezbeđeni putem Evropskog audiovideo servisa pošto je medijima ograničen pristup EU institucijama zbog mera protiv virusa kovid – 19.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još