Proslava Dana opštine Zvečan ove godine bez gostiju

Opština Zvečan ove godine obeležava svoju 29. godinu postojanja a tim povodom, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević je saopštio da će ovogodišnji rođendan, opština Zvečan proslaviti bez okupljanja, zvanica i gostiju, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

“Kao i uvek, poštujući preporuke svoje države, ovoga puta u borbi protiv globalne pandemije koja nije ni nas zaobišla, opština Zvečan svoj 29. rođendan neće obeležiti uz zvanice i drage goste. Ali, to nije razlog da se ne podsetimo da naši sugrađani već tri decenije uspešno brane svoja ognjišta, identitet i interese svoje otadžbine. Država Srbija im uzvraća ljubavlju, podrškom i stalnim ulaganjem u bolji život i ubrzan razvoj naše opštine” navodi Todosijević.

Todosijević dodaje da su građani opštine Zvečan, srpski narod na Kosovu i Metohiji i država Srbija neraskidiva veza, i ističe da će najbolji đaci opštine Zvečan biti nagrađeni vrednim novčanim nagradama.

“Stoga je izvesno da su narod, opština i država Srbija neraskidiva veza i moć kojom ćemo pobediti sva zla ovog sveta, pa i ovo poslednje, koronavirus. Nećemo odustati od borbe za svakog građanina, svako domaćinstvo i instituciju kojima pokazujemo da smo tu i da nas može biti samo više. Našim sugrađanima želim da ostanu, kao i uvek, jaki, odgovorni i složni, i obećavam da ćemo sledeći, jubilarni 30. rođendan proslaviti još jači i postojaniji. Ceneći dosadašnje rezultate, marljivost, rad i postignuti uspeh naših učenika, opština Zvečan će najboljim đacima generacije osnovnih i srednje škole dodeliti i ove godine zahvalnice i vredne novčane nagrade. S verom u Boga i Petrovdan, a uz snažnu podršku Beograda, imamo budućnost… Živeli!” ističe Todosijević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još