• Početna>
  • Vesti>

Još 36 pozitivnih u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici još 36 testiranih je pozitivno na korona virus. To je na konferenciji za medije saopštio epidemiolog Aleksandar Antonijević.

Radi se o 33 uzorka od 60 poslatih 8. jula laboratoriji Veterinarskog specijalistiškog instituta u Kraljevu.

Od 50 uzoraka koji se čekaju iz laboratorije Vatreno oko u Beogradu, stiglo je 15, od čega su 3 pozitivna.

U Kosovskoj Mitrovici je 63 novoobolelih, a od početka pandemije ukupno registrovano 107. Troje je preminulo.

Prema rezultatima od juče, u Kosovskoj Miotrovici je registrovano 10 novobolelih. Četrnaest lica je na bolničkom lečenju, dok se u kućnoj izolaciji nalazi njih 49.

U Opštini Zvečan prema rezultatima od juče obolelo je još 4 građana, što je 24 novoobolelih, odnosno 45 od početka pandemije. Trenutno je devetoro na bolničkom lečenju, dok se 15 nalazi u kućnoj izolaciji.

U Opštini Leposavić je prema najnovijim rezultatima obolelo osam lica, što je ukupno 42 novoobolelih, a od početka pandemije 67 obolelih. 21 lice je na bolničkom lečenju, i isto toliko na kućnom.

U Opštini Zubin Potok prema rezultatima koji su stigli juče, četiri lica su pozitivna. Broj novooboleih je 15, a ukupan broj od početka pandemije je 40. Dva lica su preminula.

U Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici leči se 50 obolelih od Kovid 19, dok su po dva pacijenta u Nišu i Kragujevcu.

121 pozitivan pacijent nalazi se u kućnoj izolaciji.

Od početka pandemije obolelo je ukupno 294 lica, dok je broj novoobolelih 175.

Očekuje se još 35 rezultata iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu od subote 4. jula. Juče i danas uzorkovano je još po 60 pacijenata.

Od početka pandemije u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici ukupno je testirano 2 313 pacijenata sa sumnjom na Kovid 19.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još