• Početna>
  • Vesti>

Simić: Vjosa Osmani obmanula javnost, pročitala je nepostojeću Rakićevu izjavu

Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić izjavio je danas da je nedopustivo i neprimereno što je predsednica parlamenta Vjosa Osmani predložila razrešenje Gorana Rakića sa mesta zamenika premijera.

Simić je u Skupštini istakao da je imao potrebu javno da iskaže svoje mišljenje, s obzirom na to da Osmanijeva strastveno napada članove Srpske liste, te je podsetio poslanike da je upravo zbog glasova iz reda njihove stranke, Osmanijeva i izabrana za predsednicu Skupštine.

“Na poziciji na kojoj ste sada, nalazite se isključivo zbog glasova poslanika Srpske liste. Moram da vas podsetim da ste me na hodnicima ove zgrade jurili da obezbedimo glasove za vaš izbor i tada vam nije bila upitna ni politika Srpske liste ni delovanje bilo kog člana”, izjavio je Simić.

Simić je dodao da je Osmanijeva pročitala nepostojeću izjavu Gorana Rakića, istakavši da se na osnovu nečega što nije istina ne mogu predlagati rezolucije u Skupštini.

“Izjavu koju ste pročitali nije dao gospodin Goran Rakić, predsednik Srpske liste. Vi ste obmanuli poslanike, obmanuli ste javnost koja prati ovu sednicu. To je neprimereno i nedopustivo. Ja vas pozivam, nađite tu izjavu, video, audio ili tekstualnu sa njegovim potpisom i ja ću vas onda razumeti”, rekao je Simić.

Inače, Skupštine je odbacila predlog da se u dnevni red ubaci tačka o glasanju za razrešenje zamenika premijera Gorana Rakića, koji je danas u parlamentu pokrenula predsedavajuća Vljosa Osmani.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još