SKONUS zahteva odlaganje početka godine i više rokova

Na sinoćnjoj onlajn sednici predsedništva SKONUS-a doneta je odluka da se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Konferenciji Univerziteta Srbije,uputi zahtev da se svim fakultetima obezbedi kasniji početak nove školske godine kao i povećan broj rokova, potvrdio je za Radio Kosovsku Mitrovicu Nemanja Biševac, .student prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

On napominje da je to izuzetno važno i zbog studenata koji usled zaraze koronavirusom, nisu mogli uredno da izvrše svoje obaveze i ističe da je dosad odnos sa ministarstvom bio besprekoran, te se nadaju da će i sada, njihovi zahtevi biti ispunjeni.

U dokumentu koji će biti upućen resornom ministarstvu i KONUS-u se zahteva i da se obezbede novi rokovi upisa na fakultet i da se naknadno objave novi rasporedi a da uslovi upisa u narednu godinu ne postoje.
U tekstu se dalje upućuje predlog da zbog najava pogoršanja stanja tokom jeseni, novi semestar bude organizovan onlajn za sve studente “kako se ne bi dovodila u pitanje njihova bezbednost i kako bi znali način organizacije rada na vreme”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još