• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Zabrana kretanja između opština na severu kao dodatna mera u cilju sprečavanja Kovid 19

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanog broja inficiranih građana, krizni štabovi  Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića doneli  su nove mere koje su odmah stupile  na snagu. Prema poslednjim podacima, 53 ljudi je novozaraženo na severu Kosova i Metohije, a čekaju se rezultati analize 70 uzoraka.

Situacija u četiri opštine na severu KiM postaje sve ozbiljnija, a 53 novozaražene osobe jasan su pokazatelj da su mere  bile najhitnije za zaštitu zdravlja, istakao je predsednik Kriznog štaba Kosovske Mitrovice, Aleksandar Spirić.

“Građani moraju da budu svesni i da preuzmu odgovornost u sprečavanju ove epidemije. Sprečavaćemo upravo tako što ćemo poštovati mere koje je propisala struka, a one se odnose na obavezno nošenje maske i držanje distance. Kada je u pitanju zabrana kretanja, jedna od tih mera zajedničkih kriznih štabova odnosi se na zabranu kretanja od 21 do 5 ujutru, a dodatna mera koja će smanjiti broj zaraženih odnosi se na zabranu kretanja između opština na severu. Unutar opština kretanje će biti omogućeno do 21 sat”, rekao je Spirić.

Naši sugrađani su zbog trenutne situacije izazvane koronavirusom zabrinuti, ali misle da još uvek nema mesta panici. Za nove mere koje je doneo Krizni štab smatraju da su realne.

Svi građani bi trebalo da preuzmu maksimalnu odgovornost, da se pridrđavaju mera zaštite, kako bi zaštitili i sebe i druge, kao i da budu svesni rizika koje donosi ova pošast, apeluju iz Kriznog štaba.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još