• Početna>
  • Vesti>

Koronavirusom zaraženo još 357 osoba, 11 umrlo; Vučić kaže da verovatno neće biti policijskog časa

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 357 osoba od 8.567 testiranih. Preminulo je 11 pacijenata. Na respiratorima je 118 ljudi.

U Novom Sadu je povećan broj obolelih od kovida 19, a gradonačelnik Miloš Vučević rekao je nakon sastanka sa Štabom za vanredne situacije da su donete određene mere, između ostalog, skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 23 časa, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Prema njegovim rečima, zabranjeno je organizovanje proslava u zatvorenom prostoru sa više od 50 ljudi, dok trgovinski objekti, kao i predškolske ustanove, moraju da pojačano vrše dezinfekciju i preduzimaju druge preventivne mere.

Gradonačelnik je naglasio da su te mere vremenski ograničene u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu, pod uslovom da Vlada ne donese odluke koje će važiti za celu državu.

“Podaci u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji Novog Sada, zaključno sa jučerašnjim datumom, pokazuju da je 55 novozaraženih u gradu, i da imamo ukupno 469 aktivnih slučajeva. Proteklog petka, 2. jula, taj broj je iznosio 301, što pokazuje da se krećemo u opsegu od 30 do 50 novozaraženih dnevno”, rekao je Vučević.

Comments

Pročitaj još