Fudbaleri “Trepče” počeli pripreme za novu sezonu

Fudbalski klub “Trepča” započeo je pripreme za novu sezonu 2020/2021 na stadionu u Žitkovcu. U ovoj sezoni će ih voditi šef stručnog štaba Tomas Vasov. Igrače je zvanično pozdravio i direktor kluba Bojan Jakšić. Ono što svi očekuju u novoj sezoni jesu bolji rezultati i plasman u viši rang.

Direktor FK „Trepča“ Bojan Jakšić je rekao da su doveli pojačanja i da su im ambicije ulazak u viši rang.

“Pripremamo ekipu za vrh tabele i ulazak u viši rang takmičenja. Doveli smo i pojačanje, glavni cilj nam je bio da se ekipa iz prošle sezone ne ospe, svi igrači su nam ostali u klubu sa pojačanjem zatvorićemo krug i imati ekipu za respekt“, rekao je Jakšić.

On je rekao da će “Trepča”, zahvaljujući odluci Vlade Srbije zaigrati na novom stadionu u Severnoj Mitrovici. 

Zahvalio se na podršci generalnim sponzorima MTS-u i Poštanskoj štedionici, kao i svim ostalim sponzorima, lokalnoj samoupravi i Kancelariji za KiM.

„Danas smo se okupili, što i nije bilo tako lako, pokušavamo da ostanemo zdravi pre svega, pa smo u tom pravcu smo preduzeli niz mera“, rekao je trener FK „Trepča“ Tomas Vasov i naglasio da su doveli pojačanja, Dušana Đorđevića i Dragana Mirkovića.

„Otišla su nam dva igrača, Slavković i Idrizović. Trudićemo se da dovedemo još nekog igrača. Zadovoljan sam što su tu neka stara lica, sa kojima smo radili u prethodnom pripremnom periodu, poznajem ih, znam njihove mogućnosti, vole da rade, mladi su momci”, rekao je Vasov.

Dodao je da će se u Srpskoj ligi Zapad, čiji je nastavak sezone planiran za 15.avgust, takmičiti 18 klubova, a da parovi još uvek nisu izvučeni.

Kapiten FK „Trepča“ Perica Ilić rekao da su očekivanja velika i da je početak  sezone koja je obećavala, prekinula pandemija.

„Klub je zadržao kostur tima iz prethodne sezone, stručni tim je ostao. Bili smo spremni, imali smo nadu da ćemo da napadnemo drugo mesto u višem rangu, nažalost situacija sa koronavirusom nas je prekinula“, rekao je Ilić i dodao da su imali pauzu od dva i po meseca, neki igrači su malo stagnirali, neki su bili povređeni, neki su bili čak i bolesni, ali ističe da je dovoljno vremena da se pripreme, samo da ih zdravlje posluži. 

“Tim je ojačan dolaskom novih igrača i očekujemo još pojačanja, jer je prelazni rok do oktobra”, navodi Ilić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još