Protest protiv nelegalne izgradnje puta u Stanišoru

Desetina meštana sela Stanišor novobrdske opštine protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu. Naime, kako tvrde meštani Albanac A.H. iz susednog sela Starlovica počeo je da prokopava put od svog mesta do Stanišora nelegalno i bez saglasnosti sela.

Naime kako za Puls tvrdi Petar Stoiljković takav put bi narušio ambijent i društvene potrebe sela.
“Put bi trebalo da prođe neposredno pored sportskoih terena na ulaz u Stanišor, i te kapacitete ne bi moglida koristimo na planirani i uobičajeni način kaže Stoilković i dodaje da su ti tereni jedino mesto u selo gde se mladi okupljaju”.

U telefonskoj izjavi za RTV Puls predsednik opštine novo brdo Svetislav Ivanović potvrdio je da je reč o nelegalnoj izgradnji. “Izgradnja puta je počela za vreme vikenda kada institucije nisu radile a radovi su započeti bez prthodnog odobrenja i dozvole lokalne samouprave. Opštinska inspekcija je izašla na teren i zaustavila radove” rekao je Ivanović.

Kako tvrde nezadovoljni meštani prilikom nelegalne gradnje puta načinjena je i veća materijalna šteta. “Prilokom kopanja oštećena je vodovodna mreža na ulaz u selo Stanišor i više porodica ima problema sa vodosnadbevanjem u vezi toga” kaže Petar Stoiljković.

Inače meštani Stanišora se godinama suočavaju sa ozbiljnim komunalnim problemima, jer kroz glavnu ulicu u njihovom mestu danonočno tutnje teški kamioni prevozeći materijal iz okolnih kamenoloma, zbog toga su meštani Srpske i Albanske nacionalnosti više puta tokom prošle godine zajedno protestovali. Pala su obećanja sa raznih nivoa, ali se teška prašina iz Stanišora ne diže i problem se još više intizivira.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još