Hoti i Vučić 12. jula u Briselu

Iz Evopske komisije je saopšteno da u nedelju, 12. jula, dolaze na sastanak premijer Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, objavio je N1.

Beograd će predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Kosovo premijer Avbdulah Hoti.

Sastanak organizuje visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borel, a vodiće ga specijalni predstavnik za dijalog i druga pitanja na zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak. 

“Na tom sastanku biće nastavljeni pregovori i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i rešavanju svih nerešenim pitanjima”, izjavio je Peter Stano, portpatrol službe za spoljne poslove Evropske komisije.  

Sastanak će biti održan nakon “Pariskog samita”, zakazanog za dva dana ranije, u petak 10. jula.

Iako je postojala ideja da predsednik Francuske Emanuel Makron i Nemačka Kancelarka Angela Merkel dovedu za isti sto predstavnike dve strane, sastanak će ipak biti održan virtualnim putem.  

“Radi se o logičnom sledu događaja. Sve što radimo kao EU il kao države članice, radimo sa ciljem da ponovo pokrenemo dijalog”, dodao je Stano. On je dodao da će EU na tom samitu predstavljati Žozep Borel.

Izvor: N1

Foto: N1

Comments

Pročitaj još