Gračanica: Nove mere u borbi protiv Kovid-19

Iz Kliničkog centra Priština u Gračanici saopšteno da je virus korona potvrđen kod četvoro pacijenata sa teritorije opštine Gračanica, saopšteno je iz opštine.

Krizni štab opštine Gračanica apeluje na meštane da pojačaju ličnu higijenu, posebno higijenu ruku, kao i da poštuju sve ranije preporučene mere kao što je poštovanje socijalne distance od 2 metra.
Opština Gračanica i opštinski Krizni štab saopštili su da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje Kovida.

Opštinski Krizni štab ističe da je doneta odluka o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru što podrazumeva i nošenje maski u trgovinama, kafićima zatvorenog tipa kao i u svim institucijama i prodajnim objektima na teritoriji opštine Gračanica. Apel za sprovođenje redovne dezinfekcije i nošenje maski posebno je upućen taksi prevoznicima u opštini Gračanica.

Ekipe javnih službi će narednih dana nastaviti dezinfekciju ustanova i javnih površina, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica dok će opštinsko odeljenje inspekcije pojačati svoje prisustvo na terenu i proveravati sprovođenje propisanih mera struke i institucija među građanima, navodi se u saopštenju.

“Virus korone cirkuliše među stanovništvom opštine Gračanica o čemu govori podatak iz KBC-a Priština u Gračanici da je kod još četvoro pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. Nadležne zdravstvene institucije i opštinsko rukovodstvo ulažu ogromne napore da zaustave širenje infekcije. Međutim u borbi sa virusom a u cilju očuvanja zdravlja našeg stanovništva i celokupnog zdravstvenog sistema potrebna nam je ogromna disciplina naših meštana, ugostitelja, trgovaca i svih ostalih institucija“, navedeno je iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba podsećaju da je na snazi i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još