• Početna>
  • Vesti>

Ispraćena jedna od najboljih generacija Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici ispratila je juče jednu od najuspešnijih generacija učenika u svojoj istoriji. Tom prilikom u čast svršenih osmaka  priređena je svečanost kojoj su pored učenika prisustvovali roditelji i nastavno osoblje. 

Najboljim učenicima su dodeljene pohvalnice, a oni koji su zaslužili Vukovu nagradu dobili su i knjige. Đak generacije, Miljan Maksimović, iz Kosovske Kamenice dobio je i vredan poklon od zaposlenih u školi – ručni sat. Poklon je kupljen iz nastavničkog fonda, što pokazuje kolektivnu brigu o učenicima.

„Ova nagrada mi mnogo znači. To mi je podstrek za dalje školovanje“, kaže za Puls nagrađeni učenik Miljan i najavljuje da bi posle gimnazije upisao Prirodno matematički fakultet jer mu najviše leže prirodne nauke.

U sklopu svečanosti, priređena je likovna kolonija na kojoj su predstavljeni učenički radovi.

Nastavnik likovnog vaspitanja Lazar Aleksić kaže da među decom ima mnogo talenata i da su omiljene teme danas – motivi iz naše starine, pre svega narodna nošnja.

Direktorka Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Jadranka Vasić kaže da je ponosna na uspeh ove generacije učenika koja je, sa 42 devojčice i dečaka, jedna od najbrojnijih do sada.

„Sva deca su bila uspešna, i srpska, i romska, i dečaci, i devojčice. Kolektiv je uložio mnogo truda, a potvrda dobrog rada su nagrade koje smo osvojili kako na okružnom i pokrajinskom, tako i na republičkom nivou“, kazala je Jadranka Vasić i zaključila: „Dugo ćemo pamtiti ovu generaciju“.

Za sve prisutne priređen je kulturnoumetnički program u izvođenju grupe „Kos“ iz Kosovskog Pomoravlja.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još