Vulin: U prijateljstvo Edija Rame se ne može verovati

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da se u prijateljstvo premijera Albanije Edija Rame ne može verovati i dodao da Rama voli da priča o pomirenju, ali samo dok to znači kažnjavanje Srba i prećutkivanje stvaranja velike Albanije.

Rama boravi u dvodnevnoj poseti Prištini, tokom koje je poručio da je došao da sazna više o optužnicama Specijalnog suda protiv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija i ocenio da će optužnice ući u istoriju pravde kao “mrlja 21. veka”.

“Da je Edi Rama ikada imao poštenja da pročita izveštaj Dika Martija znao bi da su na teritoriji države Albanije u kojoj je premijer, otetim Srbima sa Kosova i Metohije vađeni i potom prodavani organi. Znao bi takođe da su otmice Srba, ubistva svojih političkih protivnika među Šiptarima, ubistva i mučenja Roma, Goranaca, Bošnjaka, organizovali i odobravali Hašim Tači, Kadri Veselji i brojni drugi teroristi iz UČK”, naveo je Vulin u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje da Rama voli da priča o pomirenju, ali samo dok to znači kažnjavanje Srba i prećutkivanje stvaranja velike Albanije.

Vulin je ocenio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini predsednik na Balkanu koji iskreno želi mir i dodao da ne veruje da su njegove želje iste kao i želje Edija Rame.

“Da li će sud za ratne zločine ustanovljen po zakonima tzv. Kosova zaista suditi ubicama Srba, ne znam, ali znam da se zlo šiptarskih terorista više ne može skrivati i da se u prijateljstvo Rame ne može verovati”, poručio je Vulin.

Izvor RTV

Comments

Pročitaj još