• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu 87 novoinficiranih, izlečen 31 pacijent od Covid-19

Nacionalni Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je večeras, da je 87 lica zaraženo korona virusom na Kosovu u poslednja 24 časa, kao i da je 31 osoba izlečena od Covid-19.

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta za javno zdravlje, RT-PCR metodom testirana su danas 202 uzorka uzeta sa Klinike za infektivne bolesti i praćenjem kontakata na terenu.

Od tog broja 87 slučajeva bilo je pozitivno na korona virus.

Pozitivni slučajevi zabeleženi su u opštinama Priština 33 slučaja, Prizren sedam, po šest u Podujevu i Mitrovici, po četiri novoinficirana u Lipljanu, Suvoj Reci i Gnjilanu, po tri slučaja zabeležena su u Uroševcu, Kosovu Polju, Mamuši, Srbici i Vučitrnu, po dva u opštinama Orahovac i Drenica, dok je po jedan novooboleli zabeležen u Kačaniku, Mališevu, Peći i Vitini.

Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje navode, da je danas izlečen još 31 pacijent, pa ukupan broj oporavljenih iznosi 1.425.

Od početka testiranja, na Kosovu je registrovano 2.677 pozitivnih slučajeva od ukupno 23.339 testiranih lica na virus SARS-CoV-2.

Borbu sa korona virusom, od početka pandemije na Kosovu, je izgubilo 49 lica, koja su imala i druge prateće bolesti.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još