• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Ako se trend porasta broja zaraženih nastavi, ponovo potpuna izolacija

????????????????????????????????????

Ukoliko se nastavi trend porasta broja zaraženih koronavirusom, kosovska vlada će biti primorana da vrati mere potpune izolacije, napisao je na Fejsbuku kosovski premijer Avdulah Hoti.

“Slučajevi sa kovidom-19 su u porastu. Takvim tempom Klinika za zarazne bolesti uskoro će biti blokirana i tada će se naši lekari suočiti sa teškim moralnim odlukama o tome kome prvo treba da se pomogne. Te prizore smo videli na mestima koja su teško bila pogođena pandemijom. Ne možemo dozvoliti da se dogode takve situacije. Ako se ovaj tempo nastavi, bićemo primorani da vratimo mere potpune izolacije, što će imati ozbiljne posledice za našu ekonomiju i porodice”, napisao je Hoti.

Zaštitne mere su kako je naveo Hoti, veoma jednostavne – maske, fizička udaljenost i pranje ruku.

“Samo to je dovoljno da zaštitimo sebe, svoju decu, roditelje, ali i saradnike, putnike u autobusu i taksiju ili osobu pored nas za susednim stolom u restoranu”, dodao je Hoti.

Hoti je naglasio da su Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova pripremili priručnik za mere zaštite od kovida-19,čijih uputstava će svi morati da se pridržavaju, naročito oni na odgovornim pozicijama -direktori, predstavnici opština, javnih preduzeća, ugostiteljskih i transportnih preduzeća.

“Nepoštivanje ovih mera ugrožava zdravlje građana i kažnjivo je. Neće biti tolerancije prema onima koji krše ova pravila. Ne možemo trpeti kao društvo zbog neodgovornosti rukovodilaca institucija ili preduzeća koji ne preduzimaju adekvatne zaštitne mere”, napisao je Hoti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Veriu

Comments

Pročitaj još