Đurić međunarodnim predstavnicima: Zašto se nasilnicima već dve decenije gleda kroz prste?

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je danas saopštenje za javnost povodom incidenta na Gazimestanu, kada su dvojica srpskih mladića pretučena neposredno nakon privođenja. Mladići su privedeni zbog isticanja srpske trobojke na Gazimestanu i odbijanja da je predaju policiji.

“Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost” stoji u Đurićevom saopštenju.

Đurić je napomenuo da “ovakvim bestijalnim postupanjem zbog isticanja nacionalnih simbola, na jedan od najvećih srpskih praznika, najdirektnije su napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji.”

On je pozvao na odgovornodt međunarodne predstavnike na Kosovu i Metohiji.

“Međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni su nam odgovor na pitanje: zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste? Takva politika dvostrukih aršina je i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati” istakao je Đurić.

Đurić na kraju saopštenja, izražava očekivanje da srpski politički predstavnici u Prištini zauzmu najčvršći stav povodom ovog sramnog incidenta i da kako je rekao “ultimativno zahtevaju kažnjavanje odgovornih policajaca zlostavljača.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments