• Početna>
  • Vesti>

Udruženje roditelja “Podrži me”: Arlovu što pre omogućiti ulazak na KiM

Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice u svom saopštenju navodi da odluka kosovske policije, da predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabrani ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, nanosi veliku štetu nastavku izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”.

“Ovim postupkom nama kao Udruženju, naneta je velika šteta, jer čovek koji je velikog srca i veliki humanista sa ovim činom je direktno sprečen i onemogućen da dostavlja pomoć za nastavak izgradnje Dnevnog centra za svu decu i mlade sa posebnim potrebama. Gradnja ovog centra je isključivo tekla do sada uz njegovu pomoć, pomoć humanitaraca i dobrotvora iz Republike Srpske, kao i drugih donatora is Srbije i Kosova i Metohije. U našem Udruženju kao i u budućem centru nisu zastupljena samo deca srpske nacionalnosti, već i deca drugih etničkih zajednica (bošnjaka, albanaca, roma, goranaca). Ovim putem apelujemo na celokupnu javnost, na sve insitucije, a posebno na škole u svim srpskim sredinama gde se zajedno sa njim godinama sprovodi projekat “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, da dignu glas protiv ovakvog neobjašnjivog postupka Prištine” navodi se u saopštenju Udruženja roditelja.

U saopštenju se dodaje, da će nakon Vidovdana, Udruženje pokrenuti peticiju sa zahtevom “da se ukine odluka Prištine i Miloradu Arlovu omogući nesmetan ulazak na Kosovo i Metohiju, koji je do sada dolazio isključivo iz humanitarnih razloga”. Udruženje roditelja poziva građane da se pridruže peticiji.

Iz Udruženja poručuju da će peticiju predati svim zvaničnim institucijama, kako na severu Kosova tako i u Prištini i međunarodnim institucijama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još