• Početna>
  • Vesti>

Svečana promocija doktora nauka Prištinskog univerziteta

Promocija doktora nauka koji su ove godine odbranili doktorske disertacije na fakultetima Prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici održana je danas u svečanoj sali rektorata.

Rektor Prištinskog univerziteta Zdravko Vitošević je promovisao devet doktoranata a biografije promovisanih doktora nauka predstavili su dekani fakulteta na kojima su odbranili svoje desertacije. Svečanosti su prisustvovali njihovi mentori i članovi porodica.

Za doktore nauka su proglašeni: Radovan Radovanović, Sonja Jevtić, Ivana Matijašević, Igor Simić, Miloš Ilić, Maša Jakšić, Brako Miletić, Vladimir Jakšić i Dušan Milisavljević.

Jedan od promovisanih doktora nauka i profesor u srednjoj školi u Leposaviću Sonja Jevtić, kaže da joj diploma mnogo znači, jer su to “godine rada, truda i odricanja, ali da se na kraju sve to isplati”.

Rektor Univerziteta Zdravko Vitošević je rekao da promocjiom doktora nauka, Univerzitet u Prištini pokazuje kontinuitet i trajanje u onome što radi, kao institucija obrazovanja i naučno-istraživačkog rada.

“Imao sam čast i zadovoljstvo da promovišem devet kolega iz različitih oblasti i polja, koji su dali svoj doprinos svojim disertacijama, koje su uspešno odbranjene, a današnja svečanost i njihova promocija je samo zalog za budućnost, ne samo našeg Univerziteta već i šire društvene zajednice i Republike Srbije u celini. Njihova zalaganja i energija, njihovo prisustvo do dana današnjeg, jeste dovoljan zalog da verujemo da će Univerzitet trajati i sledećih pedeset godina, i biti dovoljno dobar da, univerzitetskoj i međunarodnoj saradnji i saradnji koja ga očekuje u svim poljima, bude jedan od lidera u regionu” rekao je Vitošević.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali i dekan Medicinskog fakulteta Tatjana Novaković, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Nebojša Živić, dekan Pravnog fakulteta Dušanka Jovović i dekan Fakulteta tehničkih nauka Nebojša Arsić.

Članovi komisija pred kojima su kandidati odbranili svoje doktorske disertacije su prof. dr Milutin Milosavljević, prof. dr Branka Petković i doc. dr Duško Čelić.

Svečanost povodom 50 godina trajanja i rada Univerziteta biće održana sutra u 12 časova, održavanjem zajedničke svečane sednice Senata i Saveta Univerziteta. Najboljim studentima biće uručene nagrade “Istaknuti student”. Drugi deo svečanosti planiran je za 28. septembar u svečanoj sali u Zvečanu, uz prisustvo svih akademika SANU, svih dekana i rektora u Srbiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još