• Početna>
  • Vesti>

Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka je Kosovka devojka za 2020. godinu

U porti manastira Gračanica sinoć je u okviru Vidovdanskih svečanosti izabrana Kosovka devojka za 2020. godinu. 

U konkurenciji deset devojaka koje su predstavljale opštine Gračanicu, Lipljan, Gnjilane, Zubin Potok, Leposavić, Zvečan, Vučitrn, Štrpce, Obilić, žiri u sastavu Dejan Ristić, istoričar, Brankica Nićić, direktorica Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica, Zoran Danilović, potpredsednik Skupštine grada Prištine, Andrija Jović, direktor Muzičke škole i Cile Mitić, ispred ansambla Venac izabrao je najlepšu Kosovku devojku, prvu i drugu pratilju.

Po odluci žirija, Kosovka devojka za 2020. godinu je Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka, njena prva pratilja je Teodora Dimitrijević iz Gračanice, a za drugu pratilju izabrana je Anja Vasić iz opštine Obilić.

Pored vokalnih solista koji su se predstavili publici, nastupili su i pevački sastavi Ansambla Venac, KUD-a Kopaonik iz Leposavića i Vokalni sastav Muzičke škole Stevan Mokranjac. 

Ovogodišnji izbor za Kosovku devojku protekao je u nešto drugačijoj formi, bar kada je publika u pitanju, jer zbog aktuelne epidemiološke situacije, u porti manastira Gračanice nije mogao da boravi veliki broj ljudi. Zbog istog razloga nisu nastupala ni kulturno-umetnička društva sa koreografijama.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još