Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Kosovska policijska služba danas je predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila ulazak na područje južne srpske pokrajine.

Arlov je za agenciju Srna rekao da mu je na administrativnom prelazu Jarinje na putu Raška-Leposavić rečeno da mu je zabranjen ulazak na područje KiM, gdje je danas trebao da se sastane sa zamenikom gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice Adrijanom Hodžić i članovima Udruženja “Podrži me”.

U večernjim časovima Arlov je trebalo da prisustvuje i bude član žirija na manifestaciji “Izbor kosovke devojke”, koja će biti održana u porti manastira Gračanica.

“Oovim nedemokratskim potezom prištinskih vlasti spečen sam da po pozivu budem član žirija za izbor “kosovke devojke” u Gračanici i predam poklon Fudbalskog saveza Republike Srpske Fudbalskom klubu “Moravac” iz Kosovskog Pomoravlja”, naglasio je Arlov.

Arlov je naveo da mu je policija uručila “dokument” u kojem se navodi da bi njegovim dolaskom na Kosovo i Metohiju “ugrozio političku, nacionalnu i zdravstvenu situaciju na Kosovu”.

“Nisam iznenađen postupkom Prištine i upravo zbog toga pitam da li je humanost ugrožavanje života na Kosmetu”, rekao je Arlov i upitao “kakve veze ima sa politikom i bezbednošću aktivnost na pružanju pomoći bolesnoj i svakoj drugoj djeci kojom se dugo godina bavi”.

Arlov je ocenio da je zabrana potvrda težine uslova života, kako Srba tako i drugih građana na Kosovu i Metohiji i dodao da veruje da je zabrana ulaska odgovor na optužnicu protiv predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija koju je iniciralo specijalizovano tužilaštvo suda u Hagu, pred kojim će se suditi pripadnicima terorističke OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM pozvao je sve humane ljude da zajedno s njim još više pomognu srpskom narodu da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji.

“Boriću se humanošću i ničim više protiv nepravde koja mi je danas učinjena ničim izazvana”, poručio je Arlov, pozivajući nevladine organizacije i strane političke i bezbednisne faktore na KiM da se oglase i “podrže humanost, koja je dozvoljena čak u ratovima”

Izvor: TV Most/Srna

Comments