MekAtir pozvala Njujork tajms da se izvini Vučiću

Američka novinarka srpskog porekla Ksenija Pavlović MekAtir poručila je danas da glavni urednik Njujork Tajmsa Din Baket mora da se izvini Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću zbog, kako je navela, klevetničke objave i dezinformisanja javnosti, nakon što je taj list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan, jer je lider Srbije optužen za ratne zločine.

“Vi možete da prikačite ”ratne zločine” uz nečije ime i ponašate se kao da to nije ništa… Izvinite se”, napisala je MekAtir na Tviteru.

Podsetila je da je Njujork tajms reagovao u slučaju senatora Toma Kotona, ogradivši se od njegovoig poziva na vojnu intervenciju zbog protesta u SAD i pozvala list da bude dosledan.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu Njujork tajms je napisao da je do otkazivanja došlo jer je “lider Srbije optužen za ratne zločine”, iako u podnaslovu ispod prateće slike u istovetnoj rečenici piše da se radi o “lideru Kosova”.

Nakon toga, tvit je promenjen i sada ispravno piše da je “lider Kosova optužen za ratne zločine”.

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas povodom naslova teksta Njujork tajmsa u kome se pominje kao ratni zločinac da veruje da je u pitanju nenamerna greška.

“Ja sam naučio da me za svašta optužuju, pevaju, svašta izgovaraju, a da sam pocinio ratne zločine, to još nisam čuo”, rekao je Vučić novinarima u Briselu.

“Što se tiče Njujork tajmsa, ja verujem da je to greška, nisu ljudi namerno, želim da verujem. Sad da li je greska ili ne, ko će ga znati…”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Comments