• Početna>
  • Vesti>

Ništa od sastanka u Beloj kući, Grenel traži novi termin

Američki izaslanik za dijalog Ričard Grenel rekao je da će uskoro zakazati sastanak predstavnika Beograda i Prištine u novom terminu.

Grenel je na Tviteru odgovorio na objavu premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija, koji je napisao da ne može da prisustvuje sastanku u Beloj kući zakazanom za 27. jun i da mora da se vrati u Prištinu zbog predloga optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

,Avdulah Hoti je iz Brisela, gde je došao u zvaničnu posetu, predložio da se sastanak “odloži za drugi dan”.

“Hvala vam, premijeru Hoti. Razumemo vašu odluku i radujemo se pronalaženju novog termina za sastanak uskoro”, napisao je Ričard Grenel.

Inače, Evropska unija i dalje planira nastavak dijaloga u julu, a na stranama je da odluče ko će ih predstavljati u razgovorima, izjavio je portparol EU Peter Stano.

Najavljeno je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak boraviti u jednodnevnoj poseti Briselu, odakle je trebalo da otputuje u Vašington.

Predviđeni su sastanci sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još