Jevtić: Čestitka povodom Dana Egipćana

„Svim pripadnicima egipćanske zajednice, u ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime, čestitam Dan Egipćana. Svojom drevnom kulturom, tradicijom i osobenostima egipćanska zajednica predstavlja bogatstvo koje treba čuvati i negovati. Posao svih nas ostalih jeste da pomognemo i u tome aktivnije i odgovornije učestvujemo jer sve zajednice na Kosovu zaslužuju jednake mogućnosti i šanse“, izjavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, povodom Dana Egipćana.

Ministarstvo za zajednice i povratak u kontinuitetu i godinama unazad ukazuje na nezavidan položaj Egipćana u društvu, radeći istovremeno na zaštiti i promovisanju njihovih prava kroz stvaranje boljih uslova za život i rad na Kosovu. Sopstvenim snagama ali i uz podršku strateških partnera, Ministarstvo za zajednice i povratak je podržavalo povratak, integraciju i ekonomsko osnaživanje Egipćana i nastavićemo to da radimo u budućnosti.

„Moja iskrena želja je da se jednako uvažavaju prava svih zajednica, uključujući i prava Egipćana, a naročito njihova prava u vezi obrazovanja i veće zastupljenosti u javnim institucijama na Kosovu. Egipćanima poručujem da se ponose svojim poreklom, kulturom i običajima, da svoj identitet neguju i čuvaju i da poštuju druge zajednice“, ističe ministar Jevtić.

Ministarstvo za zajednice i povratak ostaje posvećeno aktivnijem uključivanju Egipćana u sve životne tokove, poštovanjem različitosti i izgradnjom međusobnog poverenja, stoji u čestitki ministra Jevtića.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još