Dačić: Solidarnost sa prijateljskim narodom Brazila

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Federativne Republike Brazil Ernestom Araužom.

Ivica Dačić je izrazio solidarnost sa prijateljskim narodom i Vladom Brazila povodom teške situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa i velikog porasta broja obolelih, kao i saučešće zbog preminulih, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevaziđena.

Dačić je podvukao da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, istakavši posvećenost Srbije ka daljem unapređenju sveukupnih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje.

Obostrano je iskazano očekivanje da će naše dve zemlje ubrzo biti u prilici da nastave zajednički rad na daljem unapređenju saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Zahvalio je na čvrstoj i principijelnoj podršci Brazila po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i podsetio na otvoren poziv za posetu ministra Arauža Srbiji, uz očekivanje da će poseta biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

Izvor: RTS

Comments