Grenel: SAD zainteresovane za rešavanje ekonomskih pitanja

Specijalni izaslanik SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da je američka diplomatija zainteresovana da se na sastanaku 27. juna, koji bi trebalo da bude održan između srpske i albanske strane u Beloj kući, razgovara o rešavanju ekonomskih pitanja.

On je u intervjuu televiziji Njuzmaks, rekao da su “neki takozvani stručnjaci” pritisnuli dve strane da razgovaraju samo o političkim pitanjima, prenosi portal Kosovo online, pozivajući se na prištinske medije.

“Odlučili smo da se uključimo jer postoji duga istorija sa toliko stručnjaka, takozvanih stručnjaka, koji su ih samo gurnuli u političke probleme, zanemarujući ekonomske”, rekao je Grenel.

On je dodao da su mladima na Kosovu i u Srbiji potrebni rad i nada.

“Kada sam razgovarao o problemima mladih na Kosovu i poslovnoj zajednici, kao i u Srbiji, bilo je jasno da žele ekonomski razvoj, žele nova radna mesta, žele nadu”, rekao je on.

Grenel je sporazumu postignutim u aviosaobraćaju nazvao istorijskim, rekavši da je potpisan prvi put posle 21 godinu.

Kako se navodi, Prištinu će u Vašingtonu zastupati Hašim Tači i Avdulah Hoti, a Beograd predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments