• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Oteti rudari kopa “Belaćevac” mrlja na obrazu međunarodne zajednice

Na 22. godišnjicu otmice rudara kopa “Belaćevac”, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade RS je objavila je na facebook stranici pismo u kome podseća:

“Sa bolom se prisećamo kampanje zločina i terora koju su albanski teroristi na Kosovu i Metohiji poveli protiv komšija i sugrađana Srba, i upravo ovaj zločin protiv srpskih rudara razgolićuje i pravu prirodu i prave ciljeve onoga što u Prištini nazivaju borbom za oslobođenje.

Ta borba, kako potvrđuje i prva masovna otmica civila na Kosovu i Metohiji, bila je ništa drugo nego pokušaj potpunog etničkog čišćenja naše južne pokrajine zlostavljanjem i terorisanjem nealbanskog stanovništva, i to je cilj o kojem i danas sanjaju mnogi albanski ekstremisti i šovinisti.

Tužna činjenica da za otmicu devetoro naših sunarodnika, pa ni za mnoge druge zločine nad Srbima, do danas niko nije odgovarao jeste mrlja na obrazu dela međunarodne zajednice koja je godinama imala apsolutnu vlast i kontrolu na Kosovu i Metohiji.

Srbija, srpski narod i porodice žrtava nikada neće odustati od borbe za istinu o zločinima na Kosovu i Metohiji.

Od Albanaca u našoj južnoj pokrajini, a pre svega od njihovih političkih lidera, očekujemo da naprave jasan vrednosni otklon od onih koji su činili zločine i da prestanu da zlikovce i teroriste slave kao heroje, jer nove generacije zaslužuju da u budućnost pođu neopterećene bremenom zločina, mržnje i neprijateljstva”,stoji u pismu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još