Vučić: Pobedili smo i tamo gde dosad nikad nismo


Nosilac liste SNS-a i lider stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je SNS na nešto više od 3.300.000 izašlih građana na izbore, dobio više od dva miliona glasova, što je nezabeleženo dosad. On je u svom obraćanju u izbornom štabu SNS-a nakon objavljivanja projektovanih rezultata, rekao da je SNS pobedio svuda, u svakom mestu u inostranstvu i tamo gde nikada dosad nisu pobedili.

“U Republici Srpskoj dobili smo 95% glasova, dobili smo svuda, od Čikaga, Berna, Beča, Moskve Sočija… jedino što još ne možemo da vam kažemo, čekamo da OEBS prebroji glasove sa KiM, tamo je rekordan izlaz i veliko hvala narodu na KiM. Ja verujem da je to najveće poverenje u istoriji, da biste samo imali u vidu dve stvari, do juče su lagali naš narod kako Srbi na KiM neće moći da izađu na izbore. Više od 10.000 ljudi dalo je svoj glas, takav odziv nikada nismo imali”, rekao je Vučić i istakao da narod na KiM zna koliko je važno da bude ujedinjen i jak.

“Sad ostaje da OEBS prebroji te glasove, ja računam da nije realno da dobijemo manje od 85% glasova” rekao je lider SNS-a.

On se zahvalio svim građanima koji su, kako je rekao, uprkos lošim vremenskim prilikama i zastrašivanjem koronom i lupanjem u šerpe, izašli.

“Zahvalan sam im na odgovornosti”, poručio je Vučić i dodao da se zahvaljuje i penzionerima i najavio da nas, u pogledu koronavirusa, očekuje teška jesen.

Protivnicima je čestitao na fer i mirnoj kampanji.

Prema podacima anketa koje je SNS sproveo, 62% glasova koje je ova politička opsija osvojila su glasovi žena, a 38% su muškarci.

“Žene nikada ne glasaju za nekog zato što je lep, glasaju za sigurnost i budućnost” rekao je Vučić.

On je naglasio da će Vlada biti formirana u ustavnom i zakonskom roku.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Screenshot Tanjug

Comments

Pročitaj još