• Početna>
  • Vesti>

Radović: Kosovska policija u izbornom danu asistira OEBS-u

Kosovska policija će sutra, tokom održavanja srpskih izbora, raditi u skladu sa operativnim planom koji je na snazi a tiče se asistencije OEBS-u, izjavio je danas za Kosovo Onlajn regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović.

U izbornom danu Kosovska policija ima uobičajene zadatke, rekao je Radović i naglasio da sutra imaju i operativni plan „Asistencija OEBS-u u prikupljanju glasačkih listića, jun 2020. godina”.

Policijski portparol je naveo da će Kosovska policija biti raspoređena na svim mestima, u optimalnom broju kako bi očuvali javni red i mir.

Istakao je da su obaveze Kosovske policije vezane za izbore precizirane po operativnom planu, koji će policija ispoštovati i da imaju dobro iskustvo u vezi sa izborima.

„Nadamo se da neće biti nikakvih problema, da će građani iskoristiti svoje biračko pravo na miran i dostojanstven način i da će ispoštovati mere Ministarstva zdravlja za prevenciju i suzbijanje pandemije kovid-19“, rekao je Radović.

Govoreći o obavezama predviđenim operativnim planom Radović je rekao da će policija asistirati OEBS-u u distribuciji izbornog materijala na Kosovo i sa Kosova.

„Policija asistira OEBS-u u dopremanju, odnosno otpremanju materijala do mesta za brojanje“, rekao je Radović.

Iz Misije OEBS-a ranije je potvrđeno za Kosovo Onlajn da će u nedelju biti uključeni u proces sprovođenja srpskih izbora na Kosovu.

Proces izbora će se održati po prethodno utvrđenoj praksi i modalitetima primenjenim 2017. godine.

OEBS će prikupljati glasove prema ranije dogovorenim modelitetima definisanim u 2012. godini i istim odrednicama kao i u 2017. godini.

Parlamentarni izbori u Srbiji održaće se u nedelju, 21. juna 2020. Na Kosovu će biti otvoreno 90 biračkih mesta.

I kosovski premijer Avdulah Hoti danas je govorio o održavanju srpskih izbora na Kosovu.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još