• Početna>
  • Vesti>

Pavićević: Radimo sve za mirnu i bolju budućnost naše dece


Od Metohije ćemo napraviti mirno i normalno okruženje, jer je to ono što je potrebno da uradimo za našu decu, njihovu bolju i bezbedniju budućnost, izjavio je danas, prilikom obilsaka srpskih sredina u Metohiji, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević.

„Sve što mi radimo, radimo za našu decu, da bi njima obezbedili bolju budućnost, koju moramo temeljiti na jednom zdravom, mirnom i normalnom okruženju, a to ćemo od Metohije i napraviti kroz razgovore na najvišem mogućem nivou. Mislim da ćemo kroz te razgovore to i uspeti, mudrom politikom Aleksandra Vučića, koja je dokazala da mnogo toga može da promeni na KiM, naročito ovde u Metohiji. Mi tu politiku moramo da sledimo, a ono što bismo voleli jeste da ovi ljudi u Metohiji to i pokažu svojim izlazkom na glasanje i daju toj politici legitimitet ogromnom većinom, da sutra kada predsednik bude na razgovorima ima veliki argument, a to je da iza njega stoje 80%, 90% birača iz Metohije“, istakao je Pavićević i dodao „mi imamo legitimitet da kažemo mi smo ti koji se borimo za ovaj narod, za ovu decu ovde, da imaju sigurnost, bezbednost, da imaju normalan život na svojoj zemlji, u svojoj Metohiji“.

On je kazao da je Metohija predivna i specifična po mnogo čemu, ali i da ima brojne probleme.

„Metohija je specifična po mnogo čemu. Ona je prelepa i predivna ali Metohija ima svoje probleme, koje možda ostali delovi nemaju. U poslednje vreme su se, nažalost, pojavili problemi koji se tiču bezbednosti ljudi, dešavalo se i paljenje kuća i napadi. Mislim da se to sada smiruje i to je upravo ono o čemu smo danas pričali“, kazao je Pavićević.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još