Zvečan: Položen kamen temeljac za novu zgradu

U naselju Mali Zvečan, iznad Sunčane doline danas je položen kamen temeljac za novu stambenu zgradu i to je četvrta zgrada u nizu u poslednje dve godine koja se radi sredstvima Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Polaganju kamena temeljca su prisutvovali pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić i predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević.

“Drago mi je što sam deo tima, koji zajedno sa Kancelarijom za KiM, učestvovuje danas na polaganju kamena temeljca za izgradnju nove stambene  zgrade od 12 jedinica, koja je namenjena mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim porodicama. Ovo je dokaz onoga što Vlada Srbije, odnosno Kancelarija za KiM, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, radi već dugi niz godina unazad i što nameravamo da radimo ubuduće. Ovim dokazujemo da je jedan od najbitnijih segmenata borbe Kancelarije za Kosovo i Metohiju stvaranje boljih uslova za život mladim ljudima, porodicama i ljudima kojima je naša pomoć potrebna”, rekla je Dušica Nikolić.

“Danas smo prisustvovali polaganju kamena temeljca za novu stambenu zgradu u naselju Mali Zvečan, iznad Sunčane doline, i to je četvrta zgrada u nizu u poslednje dve godine koja se radi sredstvima Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za Kosovo i Metohiju”, rekao je Ivan Todosijević.

On je istakao da je Opština Zvečan  raspisala javne nabavke, tri zgrade su već završene i u toku sledeće nedelje prve 24 stambene jedinice će biti podljene krajnjim korisnicima.

“Za treću zgradu konkurs je u završnoj fazi, ostalo je da komisija obiđe sve koji su aplicirali za stanove i napravi rang listu, tako da mislim da će za mesec i po dana i taj posao biti završen.  Što se tiče ove zgrade, za koju smo danas položili kamen temeljac, očekujem da će radovi biti gotovi do kraja tekuće godine, i kada budu prošle sve administrativne procedure, nadam se da će se početkom sledeće godine 12 porodica useliti u novu zgradu. Stanovi će se deliti mladim bračnim parovima i biće obuhvaćene i socijalno ugrožene  porodice sa teritorije opštine Zvečan. Ono što mogu da kažem jeste da ovo nije kraj, da imamo obećanja Kancelarije za KiM da će biti još novih stambenih jedinica, da će se sa izgradnjom nastaviti i sledeće godine, ali ono što predstavlja problem jeste to što opština Zvečan nema dovoljno prostora za izgradnju. Ono što možemo da obećamo jeste da će se lokalna samouprava potruditi da se obezbedi izgradnja ovakve dve zgrade i u ruralnim sredinama sledeće godine. Cilj takve gradnje jestze da se zadrže deca u tim prigradskim sredinama, da škole i dalje budu aktivne. Ovo je još jedan pokazatelj da naša država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić svakodnevno misle na narod na Kosovu i Metohiji”, naveo je Todosijević. 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još