Zoran Bojović sa gradjanima Kosovskog Pomoravlja

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je jutros porodicu Sretena Stojkovića iz sela Paralovo, kraj Gnjilana. Stojkovići su dobili dve krave, nabavljene sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Do sada su nam ukrali četiri rasne krave, sve slučajeve smo prijavili policiji, ali niko nije otkriven i osuđen. Prvi put u ovih 20 godina dobili smo pomoć Vlade Srbije, što će nam mnogo značiti jer živimo od prodaje mleka i sira“, kazao je domaćin Sreten Stojković.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Zoran Bojović rekao je da je država Srbija učinila maksimalne napore da pomogne svim Srbima kojima je poslednjih godina ukradena krupna stoka, ali ne može da nadoknadi svu otetu imovinu.

„I sa ovog mesta izražavam nezadovoljstvo i podsećam da je zaštita imovine zadatak policije i pravosudnih institucija Prištine, koje sve ovo vreme nisu ništa uradile na procesuiranju odgovornih“, rekao je Bojović.

Posle Paralova, Bojović putuje u Parteš gde će obići socijalno ugroženu porodicu Dušana Perića, a zatim i samohranu majku troje dece Sonje Jovanović, u selu Donja Budriga. U Pasjanu, Bojović će posetiti porodicu Vladimira Gužvića, uspešnog pčelara, kao i socijalno ugroženu porodicu Atanasković, u Koretištu uspešnog poljoprivrednika Gorana Jovanovića, a  posle podne, u Kmetovcu, u dvorištu osnovne škole, planiran je razgovor sa meštanima o mogućnostima prodaje poljoprivrednih proizvoda iz ovog kraja, na pijaci u Bujanovcu.

Posetu Kosovskom Pomoravlju Bojović će završiti u Šilovu, obilaskom porodica Velibora Stojanovića i Miroslava Stojanovića, koje se uspešno bave poljoprivredom i stočarstvom.

Izvor RTV Puls

Comments

Pročitaj još