• Početna>
  • Vesti>

Spirić obišao završen aneks PU”Danica Jaramaz” i nove prostorije Centra za socijalni rad

Predsednik privremenog Organa organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je danas završen aneks PU “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici. Uređeno je novih 500 kvadrata za mališane za koje je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade srbije obezbedila 18 miliona dinara.

Predsednik Aleksandar Spirić je najavio parterno uređenje dvorišta za potrebe održavanja različitih manifestacija . On je pohvalio rad i rukovodstvo PU “Danica Jaramaz”.

Direktorica PU “Danica Jaramaz” Gorica Marinković je zahvalila na poseti i podršci koju dobijaju od lokalne samouprave.

“Lokalna samouprava i predsednik uvek imaju sluha za naše potrebe za dobrobit naše dece i grada. Hoću da naglasim da ovim proširenjem i izgradnjom aneksa dobijamo dve nove radne sobe za vaspitne grupe i jednu jaslenu i time povećavamo kapacitet”, rekla je Marinković.

“Dobićemo i fiskulturnu salu, a moći ćemo zahvaljujući novim kapacitetima da primimo svu decu koju roditelji prijave i pružimo im adekvatne uslove za boravak”, dodala je direktorica PU u Kosovskoj Mitrovici Gorica Marinković i dodala da usluge deci pruža odličan i stručan nastavni kadar.

Spirić otvorio nove prostorije Međuopštinskog Centra za socijalni rad

“Ove nove prostorije međuopštinskog Centra za socijalni rad su od velikog značaja i igraju ulogu u lakšem obavljanju poslova u domenu rada i sprovođenja socijalne politike kako na severu tako i u ostalim sredinama na Kosmetu”, rekao je Aleksandar Spirić.

“Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvaja velika sredstva za pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama, taj trend će biti natavljen a mi ćemo kroz razne programe i javne radove uključivati socijalno ugroženo stanovništvo. U tome će nam pomagati tim ovog Centra koji je i do sada pokazivao zavidne rezultate.”, dodaje Spirić.

Direktor Centra za socijalni rad Dejan Đinović je rekao da je zadovoljan što je ova ustanova posle višegodišnjeg podstanarskog staža konačno u svojim prostorijama.

“Ovo su prostorije kakve ovaj centar zaslužuje s obzirom na delatnost koju obavlja i usluge koje pruža. S obzirom da je objekat izgrađen sredstvima Vlade Republike Srbije preko Kancelarije za KiM, želim da kažem da je to najbolji pokazatelj prisutnosti naše države ovde na ovim prostorima. To se ogleda svakodnevno kroz ulaganja i zato se zahvaljujemo Vladi ali i lokalnoj samoupravi koja ima sluha za sve naše zahteve , pa i ovaj da ove prostorije pretvorimo u objekat sa krajnjom namenom”, rekao je Đinović

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još