• Početna>
  • Vesti>

Slađana Marković Stojanović: Nastavlja se ulaganje u rad zdravstvenih ustanova na KiM

Pomoćnica direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović, gostujući u Dnevniku RTV Gračanice ističe nakon dvodnevne posete centralnom Kosmetu da je situacija kada su upitanju zdravstvene institucije na celoj teritoriji Kosova i Metohije, uključujući i sve ustanove na centralnom Kosmetu, stabilna, a da Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije čine sve da se njihov rad unapredi.

Zahvaljujući svim primenjenim merama opreza, korišćenju zaštitne opreme, koje je bilo u dovoljnim količinama i angažovanju lekara i medicinskog osoblja, epidemiološka situacija održana je pod kontrolom, a na teritoriji Opštine Gračanica, zaraženih nije bilo.

Marković Stojanović najavljuje i da će uskoro biti izmešten Dom zdravlja Kosovo Polje u novu višenamensku zgradu, a da će se započeti i zgrada novog Kliničko bolničkog centra.

“Na inicijativu Kancelarije za KiM, uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića koji je i obećao da će u Gračanici napraviti novu zgradu KBC-Priština sa sedištem u Gračanici, jer ljudi na centralnom Kosmetu zaista zaslužuju novu pristojnu bolnicu nakon više od 20 godina. Već se krenulo sa pripremom terena za izgradnju, odvojeno je 48. 000. 000. za kupovinu placa gde će biti izdrađena nova bolnica, u toku je izrada projektne dokumentacije, sada smo zbog Kovida imali malu pauzu u procesu izrade sve potrebne dokumentacije. Ne mogu sada tačno da kažem za koje vreme, ali se nadam da će u najskorijem roku Gračanica imati jednu modernu bolnicu, koja će koristiti ne samo ljudima sa centralnog Kosmeta već svima onima koji gravitiraju i potrebna im je bilo kakva usluga, ističe za RTV Gračanica pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Slađana Marković Stojanović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još