• Početna>
  • Vesti>

Kestner: Kosovo neuspešna država, regrutni centar radikalnih islamista

Poslanik Bundestaga iz Alternative za Nemačku Jens Kestner izjavio je danas da je vreme da priznamo da je misija „Kosovo“ propala i da je Kosovo jedna neuspešna država, bez obzira na svu finansijsku, vojnu i profesionalnu podršku međunarodne zajednice. 

“Svako dalje nastojanje da se od Kosova napravi funkcionalna demokratska država je uzaludan posao, kako bi Englezi rekli šibanje mrtvog konja”, rekao je Kestner u Bundestagu tokom rasprave o predlogu Savezne vlade o nastavku učešća nemačkog Bundesvera u misiji Kfora.

On je naveo da poslednja istraživanja pokazuju da 74,8 odsto ispitanika u Albaniji i 63,9 odsto ispitanika na Kosovu podržava ujedinjenje Kosova i Albanije.

“Mi, dakle, nismo protekle dve decenije podržavali želju za samostalnošću Albanaca na Kosovu, već državotvorni projekat stvaranja takozvane Velike Albanije. Da li Nemačka želi da u istoriji ostane zabeležena kao zemlja koja je učestvovala u protivpravnom i nasilnom otimanju teritorije od jedne nezavisne države kako bi se ta teritorija pripojila nekoj drugoj državi”, zapitao je on.

Kestner je kazao da “Nemačka sprečava reintegraciju Kosova u Srbiju, koja je demokratska država i u kojoj bi Albanci uživali sva prava i najveću autonomiju, a podržava jednu neuspelu pseudodržavu u kojoj su Srbi u protekle dve decenije bili žrtve najmonstroznijih zločina i do danas žive u izolovanim enklama prepušteni na milost i nemilost albanskim šovinistima”.

Pravedno i održivo rešenje kosovskog problema je reintegracija Kosova u Srbiju, ili barem reintegracija delova te teritorije koji su homogeno naseljeni Srbima, smatra ovaj nemački poslanik.  

On je naveo da je nezavisno Kosovo Meka za ratne zločince, organizovani kriminal i islmiste.

“Nema većeg grada u Evropi u kojem ne postoji organizovana kriminalna grupa koja potiče sa Kosova”, rekao je Kestner i podsetio da je od 1999. godine minirano, spaljeno i oštećeno 147 crkava i manastira SPC na Kosovu.

“Kosovo je regrutni centar radikalnih islamista i mi, podržavajući separatiste u Prištini, dovodimo u opasnost nemačke građane. Najveći broj dobrovoljaca sa Balkana u ISIS-u potiče upravo sa Kosova, mnogi od njih su se vratili kući i nakon odležanih simboličnih zatvorskih kazni razmileće se po čitavoj Evropi”, rekao je Kestner.

Treba li Evropa da plati tu cenu neuspele kosovske državnosti? Ja mislim da ne treba, istakao je on tokom rasprave o misiji nemačkog Bundesvera na Kosovu.

“I svakako ne mislim da su za to nemački vojnici verno služili 20 punih godina. Uključujući i mene. Završimo ovu misiju i budimo iskreni prema našim vojnicima i našem narodu”, poručio je Kestner.

On je u svom obraćanju u Bundestagu podsetio da je bio u prilici da služim 1999. i 2002. godine na Kosovu kod Orahovca zajedno sa mnogim kolegama u Kforu.

“Bili smo inspirisani da činimo nešto dobro i delimo pravdu stanovništvu. Svi su uvek davali sve od sebe. Bili smo ubedjeni da su naši predstavnici postupaju politički mudro i dobro, te u korist misije. Gde stojimo sada posle 20 godina, posle 20 godina Kfora”, zapitao je.

Danas znamo da je sve počelo političkom laži, kazao je Kestner i podsetio na reči generala Harfa na graničnom prelazu Morina komandantu srpskih snaga kada je izdao ultimatum i vremensko ograničenje od 30 minuta.

Tada su svi verovali, ovde počinje nešto ispravno, nešto pravedno, naveo je Kestner.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još