• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Dobio sam uveravanja da ne postoji spreman sporazum sa Beogradom

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je od međunarodnih predstavnika dobio uveravanja da ne postoji gotov sporazum sa Beogradom, već da dijalog treba nastaviti, jer je u fazi zastoja i bez napretka.

Na panel diskusiji u Prištini o platformi za nastavak dijaloga, Avdulah Hoti je ispričao da je od preuzimanja dužnosti bio zainteresovan i pitao međunarodne partnere u kojoj je fazi dijalog, u smislu postizanja konačnog sporazuma sa Beogradom.

“To je moja briga u komunikaciji sa međunarodnom zajednicom od kada sam preuzeo funkciju. Zainteresovao sam se i pitao ih u kojoj je fazi taj proces u vezi sa konačnim dogovorom. Njihov odlučan odgovor bio je da dijalog nije uspeo. Oni su rekli da bi trebalo da započnete proces postizanja konačnog sporazuma “, rekao je kosovski premijer.

Kaže da takva situacija Prištini olakšava uokvirenje i uspostavljanje principa na kojima  može da se postigne sporazum.

“Kao premijer, ne znam da postoji bilo kakav nacrt sporazuma. To nam je olakšalo posao, uokvirilo naš pristup. Idemo u Vašington i predlažemo naša načela na kojima se može postići konačan dogovor”, rekao je Hoti.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još