• Početna>
  • Vesti>

Bojović u K. Kamenici posetio lokaciju na kojoj će se graditi vrtić

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas lokaciju na kojoj će za dva meseca početi radovi na izgradnji Predškolske ustanove “Pčelica Maja” u Kosovskoj Kamenici.  

Vrtić površine od 210 kvadratnih metara koji će pohađati pedesetak mališana nalaziće se u okviru školskog dvorišta Osnovne škole “Desanka Maksimović” u tom mestu. Sredstva u iznosu od 100 hiljada evra, koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, već su uplaćena na račun Privremenog organa te opštine.  

Bojović je pohvalio rad škole u Kamenici naglasivši da obrazovni proces u toj instituciji ne zaostaje  za standardima koji se primenjuju u zemljama Evropske unije. “Srbija će nastaviti da snažno investira u sve sredine na Kosovu i Metohiji, kako one u ruralnim krajevima, tako i u urbanim, poput Kosovske Kamenice”, obećao je Bojović.

Direktorka Osnovne škole “Desanka Maksimović” Jadranka Vasić izjavila je da je izgradnja vrtića veoma važna investicija za sve građane u Kamenici.

“Ostvaruje se naš san koji sanjamo više od 20 godina da u samom gradu imamo ponovo vrtić koji će pohađati srpska deca”, kazala je Vasićeva, posebno zahvalivši predsedniku Aleksandru Vučiću što ispunjava svoje obećanje koje je dao građanima krajem januara 2018.godine prilikom velikog narodnog skupa u Lapljem Selu.

Posetu Kosovskom Pomoravlju, Bojović nastavlja susretima sa građanima u opštinama Novo Brdo i Gnjilane.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još