Veče ljubavne poezije u “Akvarijusu”

Povodom knjige pesama „Tajna damine igre“ Dušana Milića u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u utorak 16. juna 2020. godine u 20 časova biće održano veče ljubavne poezije. Pored autora u ovom poetsko-muzičkom programu učestvovaće, kao specijalni gosti, i Dragana Milić, Branislav Generalović i Dejan Popović.

Dušan Milić je rođen 1970. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde i danas živi. Studirao je slikarstvo. Pisanjem se bavi od ranog detinjstva, a „Tajna damine igre“, objavljena 2019. godine, njegova je prva pesnička knjiga. Otac je dvoje dece.

Strast i idealizovanje ženske lepote okosnica su prve zbirke pesama Dušana Milića. Opredelivši se za modernistički i urbani stil pisanja, Milić na suptilan način, pomalo melanholično i nostalgično, opisuje neprekidnu žudnju i patnju za ženom, ogoljavajući svojim stihovima njenu unutrašnju i spoljašnju lepotu kao večnu inspiraciju pesnika.

Ovim programom nastavlja se sezona „Zavet.“ u PKC „Akvarijus“, prekinuta usled vanrednih mera proglašenih zbog pandemije, i započinje kulturno leto koje će trajati do septembra 2020. godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još