Dušan Milić pobednik drugog “Šahovskog okršaja”

Dušan Milić pobednik je drugog “Šahovskog okršaja” odigranog u Privatnom-kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.

Drugo mesto pripalo je Jovici Markoviću a na trećem mestu se našao Nebojša Stanisavljević.

Pobednik turnira Dušan Milić je pohvalio celokupnu organizaciju i ideju, i smatra da bi održavanje ovakvih turnira trebalo biti prisutnije u našem gradu.

“Naravno da je uvek lepo pobediti , ali ja bih iskoristio priliku da pohvalim organizaciju koja je bila na jednom visokom nivou i lepu ideju koja bi trebalo da, ja se nadam, zaživi i traje što duže. Sam skup ljudi koji se druže, uz šahovsku partiju i igru je nešto što je izuzetno lepo i ono što nedostaje ovom gradu. U globalnom smislu, to je najbitnije” rekao je Milić.

Milić kaže da je zadovoljan nagradom, da je očekivao pobedu, ali i da je to “dečačko zadovoljstvo” jer je “pobediti uvek cilj, naročito onima koji nisu navikli da budu samo učesnici”.

Pobednik turnira nagrađen je novčanom nagradom, slikom i knjigom. Za drugo i treće mesto su takođe obezbeđene novčane nagrade.

Šahovski turnir okupio je 21 takmičara a igralo se po švajcarskom sistemu. Za regularnost turnira i tačnost podataka je bio zadužen Momčilo Adžić iz Šahovskog kluba “Trepča”.

Oranizator ovog jednodnevnog turnira je PKC “Akvarijus” u saradnji sa Šahovskim klubom “Trepča”  iz Kosovske Mitrovice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još