Arlov uručio stipendije deci sa KiM

Predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, posetio je Gračanicu i tim povodom uručio stipendije koje već tradicionalno dobijaju deca sa Kosova i Metohije od nepoznatog donatora iz Republike Srpske.

“Danas smo pred ovom svetinjom uručili stipendije koje redovno uručujemo za petoro dece na Kosovu i Metohiji, mesečno dobijaju 100 evra koje poklanja naš nepoznati donator iz Republike Srpske za decu,” rekao je predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

Otac devetoro dece iz Kosovske Mitrovice Dalibor Vuković zahvalan je na pomoći koju im je uručio Milorad Arlov, on ističe da je ovo lep način spajanja Republike Srpske i Kosova i Metohije.

“Gospodin Arlov je svojom ljubavlju i angažovanjem mojoj devetomesečnoj ćerkici Kseniji počeo da plaća stipendiju, ovom prilikom bih da se zahvalim nepoznatom donatoru i dobrotvoru, oni su nam primer kakvi zapravo treba ljudi da budemo,” rekao je Vuković.

Osim stipendija, Arlov je danas uručio pomoć starici Milici Perić iz Paralova kod Novog Brda.

“Pomoć koju smo dali nepokretnoj baki Milici Perić otišla je na pravo mesto, nisam video da neko živi u težim uslovima u svom životu,” rekao je Milorad Arlov za RTV Gračanica.

Projekat “Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” ove godine biće pomeren zbog nestabilne epidemiloške situacije, ali će Odbor i RS pokušati, ako to situacija dozvoli, da realizuju 21. ili 22. avgusta.

Direktorica OŠ “Desanka Maksimović” Jadranka Vasić iz Kosovske Kamenice kaže da se deca iz njihove škole uvek vraćaju srećna i nasmejana iz RS i zato je zainteresovanost dece uvek velika.

“Ovaj projekat koji spaja decu iz RS i decu sa KiM, uvek je odlično organizovan i uključuje mnoge lokalne institucije, gradove, opštine, škole sa kompletnim nastavnim osobljem kao i roditelje i učenike. Naša deca nestrpljivo čekaju odlazak u RS, ove školske godine Odbor RS za pomoć Srbima na KiM dozvolio je da dva autobusa krenu iz Kosovske Kamenice, što prethodnih godina nije bio slučaj, rekla je direktorica Vasić.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još