• Početna>
  • Vesti>

Spirić sa porodicom Vuković: Radno mesto za Draganu, majku četvoro dece

Predsednik Privremenog  organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je danas porodicu Vuković u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj od jednog minimalca žive Vladimir, Dragana i njihovo četvoro dece. Tom prilikom, Spirić je rekao da najmanje što grad može da uradi za ovu divnu porodicu, jeste da obezbedi zaposlenje za majku Draganu.

„Da bi dodatno osnažili ovu porodicu,   majka četvoro dece dobije posao i to će nam biti prioritet u narednom periodu – da majke i očevi koji imaju više dece, budu   zaposleni, kao i što su prioritet u dodeli stanova. Time pokazujemo da smo čvrst  bedem opstanka  i da čuvamo institucije naše države“ poručio je Spirić i dodao da je grad u obavezi da učini tako nešto za ovu porodicu i da će Dragana već za nekoliko dana biti na svom radnom mestu.

Porodica Vuković živi u jednom od tri solitera u Kolašinskoj ulici. Spirić je istakao da će uskoro početi da se radi na boljoj javnoj rasveti u ovom delu grada.

„Sva deca u Srbiji i na Kosmetu imaju ista prava, da rastu u dobrim uslovima. Imajući u vidu okolnosti na ovim prostorima, našoj deci, više od svega potrebna je sloboda i razumevanje“ rekao je Spirić.

Dragana Vuković se zahvalila na obećanoj pomoći i rekla da će joj posao mnogo značiti, jer su dosad živeli od minimalca koji prima njen supug.

„Imamo dva školarca, a od sledeće godine još jednog. Mnogo će nam to značiti i ja se zahvaljujem“ rekla je Vuković.

Izvor: Radio Kosovska MItrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još